Rólunk

A társaságot 2019-ben alapították. A tulajdonosok és a menedzsment magyar származású, és több mint 80 éves összesített tapasztalattal rendelkeznek az energetikai és infrastrukturális ágazatban.

A Z-RES Magyarországon kezdte meg tevékenységét, és részt vett a biomassza, a bioüzemanyag és a geotermikus területek különböző projektjeinek fejlesztési folyamatában. Alapítónk Zsemberi László előző cége az EBP European Bio Power Technology LLc-vel együttműködésben sikeresen befejezte a biomasszával működő bioetanol-létesítmény előkészítését. Minden terv, engedély elkészült, de a projektet a svéd társtulajdonos elhagyta.

 

A TÁRSASÁG CÉLJA ÉS CÉLKITŰZÉSEI

Kulcsrakész projekt-fejlesztési szolgáltatásokat nyújtunk az afrikai áramprojektek fejlesztőinek. Legfontosabb érdeklődésünk a Szubszaharai és különösen a kelet-afrikai régió, azaz Burundi, Kenya, Ruanda, Tanzánia és Uganda.

A kelet-afrikai piac kulcsszereplőjévé kívánunk válni azáltal, hogy szolgáltatásainkat a magán- és a kormányzati szektor számára is nyújtjuk a megújuló energiával működő erőművek fejlesztése során, és fenntartható energiaellátást biztosítunk e gyengén szolgáltatott régió számára.

Egészséges projektportfóliót kívánunk kialakítani, a különböző megújuló energia szektorok technológiáinak kiválasztásával, így elkerülve, hogy az energiaellátás túlságosan függjön néhány kiváltságos technológiától, például a Hydro-tól, amely ma az energiaigény abszolút többségét biztosítja.

Szándékunkban áll, hogy a projekt megvalósítása során képzést nyújtsunk a lelkes helyi mérnököknek, és minél mélyebben bekapcsoljuk őket a fejlesztési folyamatba. Az első időszakban minden bizonnyal a magasan képzett külföldieket alkalmazzuk.

 

AZ ÜZLETI FILOZÓFIA

Ebben a vállalkozásban a legfontosabb, hogy megbízható és átlátható szolgáltatásokat nyújtson az ügyfeleknek. „Egyablakos, egyablakos” szolgáltatásokat kívánunk nyújtani, ami azt jelenti, hogy teljes kulcsrakész szolgáltatásokat kívánunk nyújtani a projekt teljes megvalósítási folyamata alatt, a kereskedelmi üzemeltetés kezdetéig.

A szükséges mértékben független tanácsadókat, tanácsadókat veszünk igénybe alvállalkozóként, és projektenként is felveszünk mérnöki személyzetet, de gyorsan növekvő mérnöki személyzetet építünk nemzetközi és helyi munkatársakból.

A legtöbb esetben teljesen függetlennek kell lennünk a technológiáktól vagy a technológiai szolgáltatóktól, azonban lehetnek olyan egyedi projektek, amelyek egy adott technológiához vagy gyártókhoz vannak igazítva. Ha ez a projekt szponzorának érdeke a különféle támogatások vagy az eladó finanszírozásának megszervezése miatt, akkor biztosan készen állunk arra, hogy megfeleljünk ennek az igénynek.

Szolgáltatásainknak alapvetően érdekesnek kell lenniük azoknak a helyi projekt szponzoroknak, akik megszerezték a projektötletet, de nincsenek saját erőforrásaik ahhoz, hogy ezeket a banki stádiumba eljuttassák, emellett finanszírozási hiányuk is lehet, következésképpen még ebben a korai szakaszban is szükségük lehet rá külső finanszírozás támogatások formájában vagy kockázati tőke típusú finanszírozás.

Hasznosak lehetünk azoknak a nemzetközi befektetőknek is, akik nem rendelkeznek azonos szintű helyi ipari és általános ismeretekkel, mint mi, a kormányzati és a hatósági kapcsolatok hiánya, ezért érdekelniük kell ezeket a kockázatokat.

Tiszta. Megújuló. Hasznos.